Design Concept
With its eye-catching modern glass exterior and sleek refined lines, the BHIRAJ TOWER at EmQuartier combines contemporary minimalism with Western conservativeness. Mimicking the jewels of a crown, the glass façade will feature two different kinds of glass, Low-E glass and Reflective glass. The former is utilised for its energy efficiency and sound reduction, and used on the north and south elevations to represent “transparency”, symbolising BHIRAJ BURI’s reputation as a transparent and self-determined business. The Reflective Glass, used in the east and west elevations, represents the company’s strength and independent identity.

The design concept can be seen as a metaphor for BHIRAJ BURI’s business ethos: upholding its traditional standards and values, whilst embracing 21st century ideals and practicality.

The building’s understated yet innovative design displays many of the hallmarks of sustainable, contemporary architecture, such as its light-infused exteriors and expansive windows. This attention to detail is highlighted further in the inventive interior design, which fuses the demands of a commercial work space with the practicality and innovation of sustainable architecture.

Purpose-built architecture ensures that individual rooms and spaces can be adapted depending on the specific needs and requirements of the client. For example, fixture-embedded grid-based ceiling systems and movable panels allow clients to customise their own space, allowing for a more flexible office environment. Water closet layouts are also flexible and can be converted to accommodate the clients’ needs.

This practical and cost-effective solution to manageable office space can help to improve office productivity, whilst also allowing flexibility for future expansion and re-adaptation.
Green Building
Curtain Wall: Low-E glass is specifically designed to reduce heat transfer in warmer climates and helps to reduce energy and air-conditioning costs.

Lifts: Destination Control Systems ensures that travel time is reduced as each lift makes fewer stops for individual passengers. This results in less crowding and more comfort than conventional lift systems.